Peinenpienet Joutsenet ry

          esittää

 

Pienten joutsenten synty ulottuu jo kauas Jurvan harrastaja näyttelijöiden ryhmään.

Silloin läänintaiteilija Eija-Irmeli "Eikku" Lahti heitti ilmoille idean isomahaisista äijistä tanssimassa joutsenlampea.  

Silloin kukaan ei vielä tiennyt mitä tuleman piti, mutta koreografia tehtiin ja nykypäivään asti se on säilynyt lähes samanlaisena. Joutsenlapi-tanssi jäi elämään ja sitä esitettiin erilaisilla kokoonpanoilla erilaisissa juhlissa. Joutsenten ensi-esiintyminen oli Niemenkylän nuorisoseuralla, jossa vietettiin teatteriporukan pikkujouluja 1995.  

Sitten teatteritalo paloi (1998) ja se keskeytti kaiken toiminnan joksikin aikaa, jättäen samalla joutsenet tauolle.  Tämän jälkeen Pauli-joutsen otti joutsenet idean haltuunsa ja vei sen mukanaan Norinkylän nuorisoseuran  toimintaan yhteistyössä Jurvalaisten näyttelijöiden kanssa. Sieltä saatiin mukaan uusia joutsenia.

Jossain vaiheessa esiintymisporukka alkoi vakiintumaan tiettyjen tanssijoiden harrastuksek-si ja niinpä päätettiin perustaa oma yhdistys "Pienen Pienet Joutsenet ry", joka  vaalii tätä jaloa isomahaisten miesten tanssimuotoa.

Nykyään joutsenet keikkailevat säännöllisen epäsäännöllisesti tehden keikkoja mahdollisuuksien mukaan ympäri Suomen.

 

| Etusivu | Ohjelma Joutsenet  | Galleria | Historian havinaa